Van begin juli tot september 2018 zullen er ongeveer 570 Belgische jongeren dankzij de organisatie WEP (World Education Program) naar het buitenland vertrokken zijn. Ze wonen er bij een gastgezin en volgen er les aan een lokale middelbare school.

Cijfers en evoluties

• uitwisselingen TIJDENS het middelbaar

Net als vorig jaar merken we ook nu weer op dat meer dan de helft van het totale aantal jongeren dat vertrekt, dat al doet tijdens hun middelbare studies. Bij 16- en 17-jarigen is de internationale uitwisseling erg populair!

De meesten kiezen nog voor een volledig schooljaar, maar ook kortere periodes zoals een semester of trimester zitten nog steeds in de lift, want gemakkelijker te integreren in een normale schoolloopbaan hier.

Populairste bestemmingen

Het gros van de deelnemers kiest voor een Engelstalige bestemming.

De top 3 van WEP:

1. Verenigde Staten

2. Canada

3. Australië

Wenst u graag meer informatie over deze cijfers of over de programma's van WEP?Wil u een van onze deelnemers contacteren? Of komt u graag op woensdag 29 augustus naar de luchthaven om het vertrek van een grote groep studenten naar Canada bij te wonen? Ideaal om nog een paar vragen te stellen en het afscheid mee te maken!